Kömbe ( Erzincan yöresel )
3 adet yumurta  (1 tanesinin sarısı üzerine
Sürmek için ayiralim )
250 gr eritilmiş margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı süt
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
2,5 tatlı tuz
Hazırlanışı :
Bir kap içine eritilmiş ve ilinmis margarini,
sütü, sıvıyaği, yumurtaları çatal yardımıyla
Çırpalım. daha sonra unu, kabartma tozunu,
tuzunu ekleyip kulak memesi yumusakliginda
Bir hamur elde edelim. Tepsiyi yaglayip hamuru tepsinin boyutunda yayalim. Üzerine yumurta
sarısı sürüp çatalla delikler açalım. 180 dereceli
ısıtılmış fırında üzeri kizarana kadar pişirelim.
Soguduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet şeker olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder