21 Şubat 2015 Cumartesi

Cevizli kadayıf tatlısı
Malzemeler :
1 paket baklava yufkasi
300 gr tel kadayıf
1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
125 gr tereyağı

Şerbeti için :
4 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 dilim limon
Hazırlanışı :
Kadayifi ince bir şekilde doğruyuz. baklava
yufkasindan 4 yaprağı üst üste koyuyoruz.
Üzerine doğranmış kadayıf ve ceviz serpiyoruz.
Rulo şekilde sarıp bir parmak kalınlığında Dilimliyoruz. Orta boy bir tepsiye yatay olarak
dilimleri diziyoruz. Diğer yufkalarada aynı
işlemi uyguluyoruz.
Tereyağını eritip tatlinin üzerine suruyoruz.
önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.
Şerbeti için şeker, su ve limonu 8 9dk kısık ateşte pişirip soğumaya bırakılır.
Tatli fırından çıkıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra
şerbeti soğuk olarak dokuyoruz. Şerbeti
çektikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder