21 Şubat 2015 Cumartesi

Hindistan cevizli tatlı
4 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı irmik
2 su bardağı Hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Şerbeti için :
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
4 5 damla limon suyu
Öncelikle şerbeti hazirlayalim. Şekeri ve suyu ocağa alalım. Kaynamaya başlayınca ocağın altini kisip 8 dk kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alıp sogutun.
Yumurta ve şekeri 7 8 dk mikserle çırpın.
Siviyagi, Hindistan cevizini ve irmigi ekleyip yine çırpın. Unu kabartma tozunu ve ve vanilyayi ekleyip tekrar çırpın.
Yağlanmış kalıba hamuru boşaltın ve üzerini düzeltin. 180 dereceli ısıtılmış fırında üzeri kizarana
kadar pişirelim.
Pistikten sonra fırından alın ve 2 3 dakika bekletip dilimler kesin. Soğuk şerbeti kaşıkla her tarafına gelecek şekilde dökün.
Afiyet şeker olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder