Haşhaşlı çörek
2,5 su bardağı ılık süt 
1 su bardağı sıvıyağ 
1 su bardağı ılık su 
1 paket yaş maya 
5 yemek kaşığı 
Aldığı kadar un 
1 yumurta akı 
yarım yemek kaşığı tuz 
İç harcı : 
5 yemek kaşığı ezilmiş haşhaş 
yarım su bardağına yakın sıvı yağ 
dövülmüş ceviz içi 
Üzeri için : 
Yumurta sarısı 
Hazırlanışı : 
Hamur yoğurma kabimiza mayayi, sütü, şekeri ekleyip eritelim. 
10 dakika mayanin kabarmasi için bekletelim. kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoguralim. Hamurun üzerini kapatıp mayalanmasi için bekletelim. 
Haşhaşi ve sıvı yağı karıştırıyoruz. 
Mayalanan hamurumuzu ikiye bölüp merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açiyoruz. Üzerine Haşhaşi hertafina eşit şekilde suruyoruz ve rulo sarıp üçgen şekilde dilimler kesip oklavayla üzerine bastiriyoruz. 
kalan hamuru da aynı şekilde yapıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 25 30 dakika tepsi de mayalandiralim. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında pişirelim. 



Hiç yorum yok:
Yorum Gönder