Kakaolu cevizli irmik helvası
2 yemek kaşığı tereyağı
1,5 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı irmik
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 3yemek kaşığı ceviz
2 yemek kaşığı kakao
Hazırlanışı :
Tereyağ ve sıvıyağ geniş bir tencereye alınır.
Tereyağ eriyinceye içine ceviz ve irmik eklenir.
Ve kısık ateşte karıştırarak kavrulur ve kakao eklenir.
Şeker eklenir ve karıştırılır.
1 paket vanilya oda sıcaklığında su ve sütun içinde eritilir.
Şerbeti ekleyip iyice çektikten sonra demlenmeye bırakıyoruz.
demlenen helvamizi şekil verip servis edebilirsiniz.
Afiyet şeker olsun :)
tam kıvamında nefisssss bir helva tarifidir


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder