10 Şubat 2015 Salı




 

Bisküvili Puflar  

 Malzemeler    
1paket  yulaflı bisküvi 
 muhallebisi için :       
 2 su bardağı süt        
2 yemek kaşığı un    
   2 yemek kaşığı nişasta
  3 yemek kaşığı şeker  
         1 tatlı kaşığı tereyağı         
1 paket vanilya         

 süslemek içi:            
renkli şekerlemeler
hindistan cevizi     
hazırlanışı:              
               süt,şeker,un,nişastayı tencereye alıp                         
 topakları gidene kadar çırpın.tereyağını da 
 ekleyip ocağa alıp kısık ateşte karıştırarak  
 koyulaşana kadar pişirin.ateşten alıp          
 vanilyayı ekleyip çırpın.muhallebi iyice      
soğuyana kadar ara ara karıştırarak kabuk  
 tutmasını önleyin.muhallebi soğuyunca      
bisküvilerin üzerine 2şer tatlı kaşığı           
   muhallebi koyarak kaşığın tersiyle düzleyin. 
 muhallebi kısmını renkli şekerlemelere bir  
            kısmını da hindistan cevizine bulayın .afiyet olsun 







            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder